Cununi de bucurii în a treia zi de Crăciun la Vaslui

A treia zi de Crăciun, la Vaslui a avut loc o serie de manifestări religioase și culturale prilejuite de sărbătoarea Nașterii Domnului. După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Corneliu a sfințit sediul Protopopiatului Vaslui și a participat la concertul Episcopiei Hușilor organizat pentru credincioșii din acest oraș, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Enoriașii parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Vaslui, păstorită de pr. paroh Vasile Pârcălabu, care este și protopop al Protopopiatului Vaslui, au avut bucuria, pe 27 decembrie 2012, să-l aibă în mijlocul lor pe Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor. Preasfinția Sa, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în acest sfânt lăcaș. În continuare, Episcopul Hușilor, alături de părinții consilieri de la Centrul eparhial Huși și de părinții protopopi, s-a îndreptat spre sediul Protopopiatului Vaslui. Clădirea acestei protoierii, care a fost locuința preotului Gheorghe Târnoveanu, a fost supusă anul acesta unui amplu proces de consolidare și de modernizare. „PS Corneliu a binecuvântat toate încăperile sediului Protopopiatului Vaslui. Întrucât sala de ședințe este mult prea mică pentru numărul mare de preoți, Preasfinția Sa ne-a recomandat să începem anul viitor demersurile pentru extinderea sălii de conferințe pentru a putea deservi aproape 200 de unități cultice. Preasfințitul Corneliu ne-a asigurat de sprijinul Preasfinției Sale. Cu acest prilej, am primit altă sarcină pentru ca Protopopiatul Vaslui, cel mai mare din Episcopia Hușilor, să aibă un sediu pe măsură. Nădăjduiesc în ajutorul lui Dumnezeu că voi duce la bun sfârșit această lucrare mare”, a relatat pr. protopop Vasile Pârcălabu.

Prezență arhierească la concertul de colinde

Spre orele amiezii, la Casa de Cultură „Constantin Tănase” din Vaslui a avut loc al doilea concert de colinde al Episcopiei Hușilor cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului și cu ocazia începutului noului an. Repertoriul de colinde a fost susținut de Corul „Gheorghe Cucu” al Protopopiatului Bârlad, de Corul „Gavriil Musicescu” al Protopopiatului Vaslui și de Corul „Sfântul Roman Melodul” al Protopopiatului Huși. „La finalul evenimentului, cele trei coruri, alături de vasluienii prezenți în sală, au rostit împreună colinde specifice din tradiția Bisericii noastre și a poporului nostru. PS Corneliu a adresat un cuvânt în care a transmis urări de bine celor prezenți. Episcopul nostru ne-a oferit cununi de bucurii în cea de-a treia zi de Crăciun. În primul rând, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, apoi a sfințit sediul Protopopiatului Vaslui, iar în final a binecuvântat osteneala depusă de membrii celor trei coruri în cadrul concertului de colinde. Dorim să adresăm tuturor urări de sănătate, iar anul 2013 să fie cu binecuvântarea lui Dumnezeu, să avem zări noi spre viitor, prin optimismul care vine prin credincioșie față de Cel Preaînalt”, a mai spus pr. protopop Vasile Pârcălabu.

Comentarii Facebook


Știri recente