Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, IPS Daniel a oficiat Sfanta Liturghie la Catedrala Mitropolitana din Iasi.

Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a oficiat Sfanta Liturghie la Catedrala Mitropolitana din Iasi in prezenta mai multor oficialitati centrale si locale.

In cuvantul sau de invatatura din cadrul Sfintei Liturghii, Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a subliniat faptul ca cea mai mare lucrare a Bisericii este reintroducerea orei de Religie in scoli.

De asemenea, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, la Catedrala Mitropolitana din Iasi, incepand cu orele 12.00, Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei a oficiat o Slujba de Te-Deum. In cuvantul sau, Inalt Prea Sfintitul Daniel a mentionat faptul ca aceasta Slujba de multumire adusa lui Dumnezeu este o datorie pe care noi trebuie sa o aducem lui Dumnezeu pentru marea binefacere a unitatii neamului romanesc.

De asemenea, Inalt Prea Sfintitul Daniel a amintit de contributia pe care a avut-o Biserica Ortodoxa Romana si Municipiul Iasi in realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia.

Generalul de Brigada Constantin Barhala – comandantul Corpului Operational 10 Armata ‘Stefan cel Mare si Sfant’ a primit din partea Patriarhiei Romane, la propunerea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, cea mai inalta distinctie: Crucea Patriarhala.

La final, Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a adresat o Rugaciune de binecuvantare a poporului roman cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Comentarii Facebook


Știri recente