Cu ocazia ridicării Episcopiei Aradului la rang de Arhiepiscopie Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va efectua o vizită în Mitropolia Banatului

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va începe, astăzi, o vizită canonică de 2 zile în Mitropolia Banatului.

Mâine, 28 noiembrie, Preafericirea Sa va oficia Sfânta Liturghie la catedrala „Sfânta Treime” din municipiul Arad, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, după care va prezida Ceremonia de ridicare a Episcopiei Aradului la rang de Arhiepiscopie.

Părintele consilier cultural Vasile Pop a vorbit pentru Radio TRINITAS despre desfășurarea acestui eveniment: „Manifestările religioase vor începe de la ora 9:30 la noua Catedrală Episcopală Sfânta Treime din municipiul Arad unde îl vom întâmpina pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, apoi se va oficia Sf. Liturghie, de către Preafericirea Sa și de soborul Înaltpreasfințiților și Preasfințiților Ierarhi. Intre 12:00 și 13:00 se va desfășura Ceremonia de ridicare a Episcopiei la rangul de Arhiepiscopie și a chiriarhului la rangul de arhiepiscop.”

În ultima zi a vizitei Sale, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sf. Liturghie la catedrala „Sfântul Nicolae” din municipiul Deva, după care va prezida ceremonia de întronizare a Preasfințitului Părinte Gurie, primul ierarh al nou înființatei Episcopii a Devei și Hunedoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente