Cu ocazia implinirii a 100 de ani de la nasterea Parintelui Dumitru Staniloae se va organiza un Congres National

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si-a incheiat joi lucrarile. Printre hotararile luate se numara si cea a organizarii unui Congres National cu tema ‘Mostenirea teologica a Parintelui Dumitru Staniloae si valorificarea ei astazi’. Evenimentul urmeaza sa fie incadrat in manifestarile din acest an prilejuite de trecerea a 100 de ani de la nasterea acestui mare teolog al Bisericii Ortodoxe Romane.

Parintele Staniloae s-a nascut la 16 noiembrie 1903, la Vladeni, jud. Brasov. A fost hirotonit preot la 25 septembrie 1932. A fost apoi rector al Academiei Teologice din Brasov pana in 1946, cand a fost obligat sa renunte la functie la ordinul lui Petru Groza. A fost inchis de catre comunisti, apoi eliberat. A scris numeroase carti, deosebit de valoroase pentru Ortodoxie si nu numai. A trecut la cele vesnice pe 4 octombrie 1993.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…