Cu ocazia implinirii a 100 de ani de la nasterea Parintelui Dumitru Staniloae se va organiza un Congres National

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si-a incheiat joi lucrarile. Printre hotararile luate se numara si cea a organizarii unui Congres National cu tema ‘Mostenirea teologica a Parintelui Dumitru Staniloae si valorificarea ei astazi’. Evenimentul urmeaza sa fie incadrat in manifestarile din acest an prilejuite de trecerea a 100 de ani de la nasterea acestui mare teolog al Bisericii Ortodoxe Romane.

Parintele Staniloae s-a nascut la 16 noiembrie 1903, la Vladeni, jud. Brasov. A fost hirotonit preot la 25 septembrie 1932. A fost apoi rector al Academiei Teologice din Brasov pana in 1946, cand a fost obligat sa renunte la functie la ordinul lui Petru Groza. A fost inchis de catre comunisti, apoi eliberat. A scris numeroase carti, deosebit de valoroase pentru Ortodoxie si nu numai. A trecut la cele vesnice pe 4 octombrie 1993.

Comentarii Facebook


Știri recente

La noapte trecem la ora de iarnă

România trece oficial la ora de iarnă. În noaptea de 24 spre 25 octombrie, ceasurile se vor da înapoi, ora 04:00 va deveni 03:00. Astfel, 25 octombrie devine cea mai lungă zi din an, cu…