Crucile Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Drobeta Turnu Severin au fost sfințite

După Sfânta Liturghie, au fost sfințite duminică, 10 octombrie, cele două cruci, ce vor fi înălțate deasupra turlelor Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Drobeta Turnu Severin, informează episcopiaseverinului.ro. După Sfânta Liturghie, un sobor de preoți, sub conducerea părintelui paroh Ciprian Mocanu, Secretar al Centrului Eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei, a săvârșit slujba de sfințire a crucilor.

Cu acest prilej, toți credincioșii prezenți s-au închinat înaintea sfintelor cruci și le-au sărutat. Crucile vor fi ridicate pe biserică de o echipă de meșteri din Bucovina, care efectuează în această perioadă ample lucrări de restaurare la sfântul locaș. Menționăm faptul că deasupra turlei celei mari, crucea a fost deja așezată.

După mai bine de o jumătate de secol Biserica Sf. Gheorghe din Drobeta Turnu Severin a intrat într-un amplu proces de restaurare. Sfântul locaș a fost acoperit cu tablă de cupru, după care se vor mai executa lucrări de dulgherie și câteva reparații exterioare la zidărie. Lăcașul de închinăciune este destul de degradat având în vedere că din 1958 de când a fost sfințit, nu s-a mai intervenit la construcție.

Comentarii Facebook


Știri recente