Criza materială face mai vizibilă criza spirituală

Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, s-a aflat la începutul acestei săptămâni în vizită oficială în Franța, unde s-a întâlnit cu mai mulți reprezentanți bisericești și politici francezi. Cu această ocazie a participat și la cea de-a V-a Conferință Mondială a Politicii, organizată de Institutul Francez de Relații Internaționale (IFRI) la Cannes, Franța, după cum informează Ziarul Lumina.

În cadrul acestei conferințe, Sanctitatea Sa a subliniat faptul că temele abordate mai mult produc întrebări și îndoieli decât răspunsuri și certitudini cu privire la guvernarea economică și politică a lumii de azi, iar unificarea, acest ideal veșnic, pare mult prea departe. De asemenea, Patriarhul Ecumenic a spus: „Criza economică monopolizează atenția către probleme pe termen scurt și deturnează preocupările pe termen mediu sau lung”, iar pe fondul acestei crize materiale devine și mai vizibilă criza spirituală.

„În aceste vremuri de tranziție și schimbări, memoria colectivă este o resursă esențială. Dar, de un secol, umanitatea distruge resursele memoriei mult mai rapid decât resursele naturale”, a mai precizat Sanctitatea Sa.

Soluții pentru rezolvarea acestor probleme sunt dialogul și necesitatea ca „toate guvernările să ia în considerare complexitatea lumii, oferindu-i instrumentele utile proprii pentru protejarea pluralismului”, a conchis Sanctitatea Sa. Întregul mesaj poate fi citit pe site-ul Adunării episcopilor ortodocși din Franța, aeof. fr.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…