Crezul ortodox, dezbătut la conferința preoțească din Sibiu

Preoții din patru protopopiate ale Arhiepiscopiei Sibiului s-au întâlnit ieri, 18 mai, la Sibiu, pentru a participa la conferința preoțească de primăvară. Conferința a fost prezidată de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, alături de consilierul cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, părintele Savu Popa și protoiereii celor patru protopopiate.

Aula ‘Ioan Mețianu’ a Facultății de Teologie ‘Andei Șaguna’ din Sibiu a găzduit ieri, 18 mai, conferința preoțească de primăvară cu preoții din protopopiatele Sibiu, Săliște, Avrig și Agnita. La întâlnirea preoților s-a discutat despre Crezul Ortodox, prima parte a temei ‘2010 – Anul Omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei Românești’, urmând ca la conferința din toamnă să se discute despre autocefalia Bisericii Ortodoxe Române. Conferința a fost deschisă de cuvântul Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu, care a prezentat subiectul dezbaterilor de la Sibiu și programul întâlnirii, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

Tema discuțiilor a fost împărțită în patru secțiuni. Referatul secțiunii istorico-practice a fost prezentat de părintele Constantin Avram de la Parohia Glâmboaca, Protopopiatul Avrig, iar în cadrul secțiunii dogmatice, părintele Constantin Iacob de la Parohia Cisnădie II, din Protopopiatul Sibiu a prezentat un referat despre însemnătatea dogmatică a Simbolului de credință. A urmat referatul părintelui Ioan Mănișor de la Parohia Broșteni, din Protopopiatul Săliște, care a evidențiat implicațiile liturgice ale mărturisirii Crezului, iar ultimul referat, prezentat de părintele Alin Zăgrean de la Parohia Benești, Protopopiatul Agnita, a subliniat implicațiile misionar-pastorale ale mărturisirii Simbolului de Credință. Prezentările au fost însoțite de ample discuții legate de subiectele prezentate, dar și despre alte aspecte doctrinare și pastoral-liturgice.

‘În cadrul conferinței s-au discutat și probleme pastoral-administrative, precum și anumite lucruri legate de rânduielile liturgice, pastorale și disciplinar-administrative ale clerului din cele patru protopopiate’, a spus părintele consilier Savu Popa.

Comentarii Facebook


Știri recente