„Creștinul la Sfânta Liturghie” – aspecte importante ale pregătirii pentru Sfânta Liturghie prezentate de Episcopul Nicodim, al doilea Patriarh al României

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut lucrarea „Creștinul la Sfânta Liturghie”, în care Episcopul Nicodim, cel de-al doilea Patriarh al României, prezintă câteva din cele mai importante aspecte ale pregătirii și participării credincioșilor la Sfânta Liturghie.

Cartea este structurată în trei părți. În prima parte se vorbește despre pregătirea pentru participarea la Sfânta Liturghie. După rugăciunile pe care trebuie să le rostească orice credincios încă din seara care precede ziua participării la slujbă, Episcopul Nicodim vorbește despre darurile pe care le aducem la biserică, despre închinăciuni și despre ceea ce trebuie să facem în sfântul lăcaș.

În a doua parte ni se spune cum trebuie să participăm la Sfânta Liturghie și care este este comportamentul adevăratului creștin după ieșirea de la slujbă.

În partea a treia se vorbește despre valoarea și însemnătatea Sfintei Liturghii în viața creștină în comparație cu celelalte sfinte slujbe, informează TRINITAS TV.

Volumul poate fi achiziționat, la prețul de 2,76 lei, de la magazinele de carte bisericească și de la pangarele Bisericilor și Mănăstirilor din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente