Creștinii ortodocși sărbătoresc „Izvorul Tămăduirii” în Vinerea din Săptămâna Luminată

În fiecare an, în vinerea din Săptămâna Luminată creștinii ortodocși sărbătoresc „Izvorul Tămăduirii.” Această sărbătoare datează din secolul al V-lea, amintind de o minune petrecută în apropierea Constantinopolului. Conform tradiției, Maica Domnului i-a descoperit împăratului Leon cel Mare un izvor cu apă vindecătoare.

Informații aflăm de la Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei care a spus: „În Săptămâna Luminată ne aducem aminte Vineri de o minune care subliniază importanța pe care o are agheasma. Leon cel Mare nu devenise încă împărat când a întâlnit în preajma Constantinopolului un orb însetat și nu avea de unde să-i dea apă. Și a auzit un glas din pădure ‘Intră Leone în pădure și vei găsi’. Și a intrat Leon, a găsit un izvor miraculos, i-a dat orbului să bea și l-a udat și pe ochi și și-a recăpătat vederea. Leon când a ajuns împărat a construit acolo o Biserică”, informează TRINITAS TV.

Această sărbătoare închinată Maicii Domnului este pandantul din Săptămâna Luminată al Vinerii Mari. În această zi, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, care a vărsat lacrimi lângă Crucea Mântuitorului, ni se arată ca izvor al speranței și al vindecării.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…