Crestinii ortodocsi praznuiesc astazi Izvorul Tamaduirii.

Sarbatoarea Izvorul Tamaduirii este legata de o minune petrecuta in secolul al V-lea dupa Hristos. La acea vreme, un orb si-a recapatat vederea spalandu-se cu apa unui izvor spre care l-a trimis vocea Maicii Domnului.

De asemenea, aceasta sarbatoare este legata si de sfintirea Bisericii Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu de langa Constantinopol, ridicata pe locul acestui izvor vindecator de Imparatul Bizantin Leon cel Mare.

Praznicul de astazi evidentiaza astfel legatura dintre Lumina Invierii si Maica Domnului, Nascatoarea de Dumnezeu fiind izvorul vindecarii si mantuirii noastre.

Mai multe amanunte despre semnificatiile acestei sarbatori ne-a oferit Prea Sfintitul Ambrozie Sinaitul – Episcop Vicar Patriarhal: ‘Minunea Izvorului, izvor cautat de imparatul Leon cel Mare pentru una din slugile sale care orbise, are legatura cu Izvorul tuturor tamaduirilor, cu apa peste care s-a purtat Duhul Sfant si cu apa pe care femeia samarineanca o cere de Mantuitorul cand I se descopera ca fiind Mesia cel mult asteptat.’

De sarbatoarea Izvorului Tamaduirii, in bisericile ortodoxe, dupa Sfanta Liturghie se oficiaza si Slujba Aghiezmei Mici.

Comentarii Facebook


Știri recente