Creștinii ortodocși arabi din București s-au întâlnit la Patriarhie

În fiecare an, în Duminica Tomii, comunitatea creștinilor ortodocși arabi din București se reunește la Palatul Patriarhiei. Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la eveniment a fost Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar Patriarhal.

„Este o tradiție care trebuie continuată pentru că este foarte folositoare și eu am citit pe fețele fraților ortodocși arabi multă bucurie în acest gest de frățietate și în grija pe care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel o arată față de creștinii arabi din România oferindu-le o biserică în care să poată participa la Sfânta Liturghie în limba maternă, să aibă un preot venit de la casa lor care să-i păstorească, să le înțeleagă sensibilitățile din regiunile din care provin”, a precizat pentru TRINITAS TV Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar Patriarhal.

Cu acest prilej, participă și un delegat al Patriarhiei Antiohiei, care oficiază slujbe cu ocazia marilor sărbători.

„Această întâlnire sau recepție pascală a devenit o tradiție în comunitatea noastră ortodoxă arabă antiohiană din România, cu binecuvântările Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, și aici noi considerăm că e un spațiu de întâlnire și de prezentare a felicitărilor noastre. De asemenea, discutăm problemele noastre cu conducătorii Bisericii Ortodoxe din țara în care ne aflăm, adică România”, a spus Arhim. Qais Sadiq, preotul comunității ortodoxe arabe din București.

La eveniment au participat numeroși membri ai comunității.

Reuniunea de la Palatul Patriarhiei a devenit o tradiție și urmărește consolidarea relațiilor dintre credincioșii ortodocși arabi rezidenți în țara noastră.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…