Creștin ca tine sunt și eu, proiect în Episcopia Sălajului

Copiii de etnie romă din satul Cheud, comuna Năpradea, au participat duminică, 29 mai, la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Strâmba, județul Sălaj, unde s-au bucurat de frumusețea sfintei slujbe și de dragostea cu care părinții i-au primit. Acțiunea a făcut parte din proiectul ‘Creștin ca tine sunt și eu’, realizat în cadrul programului catehetic ‘Hristos împărtășit copiilor’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Copiii au fost selectați dintre elevii școlii din Năpradea, Protopopiatul Jibou, ei fiind beneficiarii proiectului organizat în parteneriat cu Episcopia Sălajului.

Copiii s-au bucurat de frumusețea ‘grădinii Maicii Domnului’ de la Strâmba, s-au închinat la icoana Maicii Domnului ‘Dulcele sărut’, s-au rugat, s-au jucat cu animalele, apoi cu mult drag l-au ascultat pe părintele Acachie, care le-a povestit istoria mănăstirii și câteva minuni care s-au petrecut acolo. Cei 15 copii s-au bucurat și de agapa creștină pregătită cu multe bunătăți pentru ei. Copiii au vizitat apoi Mănăstirea Voivodeni, Mănăstirea Bălan și Grădina Zmeilor.

Recent, un alt grup de copii a fost primit la Mănăstirea Sâmbăta, în cadrul proiectului de parteneriat educațional ‘Tineri lăudând pe Domnul’, încheiat între Episcopia Sălajului, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj și Primăria Zalău. Cu această ocazie, elevii premiați la faza județeană a Olimpiadei de religie au fost în pelerinaj la Mănăstirea Strâmba.

Comentarii Facebook


Știri recente