Credincioșii Parohiei „Buna Vestire” din comuna Mănăstirea Cașin au sărbătorit al doilea hram al Bisericii

Parohia „Bunavestire” din comuna Mănăstirea Cașin, județul Bacău, și-a sărbătorit astăzi, 12 martie, al doilea hram – „Sfântul Simeon Noul teolog”. Acest al doilea hram al Bisericii a fost stabilit la recomandarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în timpul arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. Cu prilejul hramului de astăzi a fost oficiată Sfânta Liturghie a Darurilor mai Înainte Sfințite la care au participat circa 300 de credincioși.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Ioan Bârgăoanul, parohul Bisericii „Buna Vestire” din comuna Mănăstirea Cașin: „Pentru noi este o bucurie aleasă de a prăznui acest hram, deoarece Preafericitul Patriarh Daniel, pe când era Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ne-a sfătuit ca să punem Bisericii hramul «Sfântul Simeon Noul Teolog». Așa și a fost și în acest loc, pe lângă hramul «Buna Vestire», noi îl prăznuim și pe Sfântul Simeon Noul Teolog care este ocrotitorul și binefăcătorul credincioșilor din această zonă. Și asta deoarece am văzut ajutorul care a venit prin rugăciunile lui în această parohie, pentru că Biserica s-a înălțat și este construită și acum lucrăm la pictura în tehnica «fresco» a Bisericii”.

Sfântul Simeon Noul Teolog este unul dintre cei mai importanți scriitori mistici bizantini din perioada în care isihasmul nu devenise încă un curent monastic recunoscut oficial de Biserică: „Sfântul Simeon Noul Teolog, prin teologia sa, atât Mănăstirea Studion și gândirea studită, atât gândirea sinaită a Sfântului Ioan Scărarul cât și teologia isihastă mai târziu vor aduce o reverberație deosebită prin lucrarea pe care o va desfășura rugăciunea și Liturghia în viața credincioșilor. Demn de amintit este faptul că Sfântul Simeon Noul Teolog pune un accent deosebit pe Dumnezeiasca Liturghie și pe trăirea în timpul Sfintei Liturghii”, a mai afirmat părintele Bârgăoanul pentru TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente