Credinciosii ortodocsi din orasul Voluntari, judetul Ilfov, vor avea o noua biserica

Astazi a fost sfintit, in prezenta PF Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si Loctiitor de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, locul pentru biserica ce va purta hramurile ‘Intrarea Domnului in Ierusalim’ si ‘Sfanta Cuvioasa Parascheva’ din orasul Voluntari, judetul Ilfov. Slujba a fost oficiata de catre PS Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. In cuvantul rostit cu acest prilej, PF Parinte Patriarh Daniel a evidentiat importanta construirii unei biserici: ‘In ciuda vremii neprielnice s-a savarsit aici sfintirea locului pentru viitoarea catedrala a orasului Voluntari, si acesta este un semn de binecuvantare de la Dumnezeu, deoarece construirea unei biserici arata in primul rand credinta, jertfelnicia, darnicia si demnitatea noastra de romani ortodocsi, iar multele biserici care se construiesc in tara arata ca noi folosim libertatea nu doar pentru viata noastra trecatoare, ci si pentru dobandirea vietii vesnice. Cand plecam din lumea aceasta luam cu noi doar lumina pe care am adunat-o in suflete prin rugaciune si prin fapte bune, insa cine contribuie la zidirea unei biserici va purta in suflet chipul luminos al bisericii construite sau al bisericii pe care am ajutat-o, am imbodobit-o, am inzestrat-o cu odoare si vestminte sfinte. De aceea, in Biserica Ortodoxa exista o rugaciune speciala pentru ctitori, si anume ei sunt pomeniti la toate slujbele ca fericitii si pururea pomenitii ctitori’.

La finalul cuvantului rostit dupa slujba de sfintire a locului pentru biserica din Voluntari, ce va purta hramurile ‘Intrarea Domnului in Ierusalim’ si ‘Sfanta Cuvioasa Parascheva’, PF Parinte Patriarh Daniel a multumit tuturor celor care au fost prezenti astazi la acest eveniment: ‘Felicitam pe domnul primar Pandele, Consiliul Local, felicitam pe toti cei care ati fost astazi prezenti aici, PS Episcop Varsanufie Prahoveanul, PS Episcop Ciprian Campineanul, parintii preoti, autoritatile si dumneavoastra care ati venit aici ca o marturisire a credintei fierbinti chiar si in timp de vreme rece. Rugam pe Hristos Domnul sa va binecuvinteze pe dumneavoastra, viata dumneavoastra, casele dumneavoastra, activitatile dumneavoastra’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…