Credincioșii din Episcopia Oradiei vin în ajutorul victimelor inundațiilor

Credincioșii din Eparhia Oradiei au răspuns cu multă promptitudine și generozitate apelului de ajutorare a victimelor inundațiilor din ultimul timp, lansat de către Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie.

Astfel, în numai două zile, au fost colectate cantități importante de alimente de bază, îmbrăcăminte, pături și alte lucruri necesare. De asemenea, s-au adunat tone întregi de cereale așa încât, ieri seară, primul transport cu bunuri, donate de credincioșii din Protopopiatul Marghita, a plecat spre nord-estul țării, informează TRINITAS TV.

Aici, în strânsă colaborare cu Biroul de Asistență socială din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, bunurile vor fi împărțite oamenilor care au cea mai mare nevoie.

„E impresionant pentru noi să constatăm că îndată ce Preasfințitul Părinte Sofronie a lansat apelul la solidaritate cu victimele inundațiilor credincioșii din Eparhia Oradiei s-au mobilizat într-un mod exemplar, încât s-au adunat deja cantități considerabile de alimente neperisabile, îmbrăcăminte, diverse alte obiecte, cereale. La numai două zile după lansarea apelului pornește deja un transport spre nord-estul țării acolo unde oamenii au atâta nevoie de sprijinul și de ajutorarea noastră”, a spus Pr. Radu Rus, Vicar administrativ al Episcopiei Oradiei.

În următoarele zile, vor pleca din Episcopia Oradiei spre zonele calamitate și alte transporturi cu bunuri colectate de la enoriași.

Acțiunea de colectare de fonduri, obiecte materiale și alimente neperisabile, în vederea ajutorării sinistraților din nord-estul țării, va continua în Eparhia Oradiei și în zilele care urmează.

Comentarii Facebook


Știri recente