Credincioșii din Cojocna și-au primit arhipăstorul

În Duminica a XXXII-a după Rusalii, la 22 ianuarie 2012, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei s-a aflat în mijlocul locuitorilor din localitatea clujeană Cojocna. Cu această ocazie, Mitropolitul Clujului a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, potrivit Radio TRINITAS.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre unitatea familiei, participarea împreună la Sfânta Liturghie, precum și la alte activități care întăresc familia.

Mitropolitul Clujului a evidențiat faptul că numai din familie poate veni redresarea societății în care trăim și a lumii noastre întregi.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei l-a ridicat la rangul de sachelar pe părintele paroh Georgel Rednic. De asemenea, chiriarhul a înmânat o diplomă de aleasă cinstire unei familii care a realizat o lucrare importantă la noua biserică din localitate.

În parohia Cojocna există o biserică din lemn, veche din anul 1796, lăcaș aflat pe lista monumentelor istorice. El nu mai corespunde nevoilor liturgice ale credincioșilor, astfel că, în anul 1997, s-a hotărât construirea unei biserici noi, mai încăpătoare. În prezent, lucrările sunt aproape finalizate.

Comentarii Facebook


Știri recente