Credincioșii din cartierul Focșani Sud vor avea o nouă biserică

Pentru a veni în întâmpinarea credincioșilor din cartierul Focșani Sud, în majoritate tineri, Parohia „Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi” a fost înființată în anul 2004, ocazie cu care a fost ridicat și un paraclis, în care se slujește în prezent. Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a așezat astăzi piatra de temelie pentru o nouă biserică parohială și a oficiat Sfânta Liturghie într-un loc special amenajat din apropiere, informează TRINITAS TV.

„Ne bucurăm nespus de mult că părintele paroh a demarat deja lucrările, a avansat cu zidirea și că își propune ca să ridice această biserică care este o mărturie a evlaviei credincioșilor din această parohie și a credinței lor puternice”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie.

Conform proiectului, biserica va avea 20 m lungime și 22 m înălțime. De asemenea, din partea chiriarhului locului, credincioșii vor primi, după finalizarea lucrărilor de construire, un fragment din moaștele Ocrotitorului parohiei, Sfântul Ierarh Teodosie de la Mănăstirea Brazi.

La slujbă au participat câteva sute de credincioși din municipiul Focșani dar și din alte zone învecinate.

Comentarii Facebook


Știri recente