Credinciosii din Arhiepiscopia Iasilor sunt alaturi de sinistrati, organizand colecte si donatii

Credinciosii din protopopiatul Botosani au raspuns apelului lansat de IPS Daniel, Mitropolitul Moldoveri si Bucovinei, care indeamna la solidaritate cu persoanele afectate de inundatiile din ultima perioada. Astfel, se fac demersurile necesare pentru ca in zilele urmatoare un transport cu ajutoare sa plece de la Botosani catre una dintre localitatile calamitate. Amanunte ne ofera parintele Lucian Leonte, protopop de Botosani: ‘Noi am anuntat parohiile, si organizam acum ca in 2-3 zile sa plecam deja cu ce putin o masina, doua , in zona sinistrata, si ducem produse alimentare, imbracaminte, bani. Tocmai ne organizam pentru transport si ca sa aducem ce s-a colectat de la parohii la protopopiat, si, in momentul cand avem aici de o masina sau de doua, atunci am plecat in zona sinistrata. Vom trebui sa ne consultam cu serviciul Diaconiei al MMB pentru ca dansii au o situatie exacta, si dupa ce se va comunica ce localitate este mai afectata, atunci, in functie de locul unde vom fi indrumati, acolo ne vom deplasa’.

Si in Protopopiatul Harlau, judetul Iasi, credinciosii au dat inca o data dovada de solidaritate cu cei afectati de pe urma inundatiilor. Deocamdata un transport de alimente si haine a plecat de la Parcovaci spre localitatile afectate din judetul Bacau, iar colecta continua. Amanunte ne-a oferit parintele Nicolae Craciun, Protopop de Harlau: ‘In protopopiatul Harlau, aceasta actiune de colectare de fonduri materiale, alimente si bani pentru sinistratii de pe urma inundatiilor a inceput imediat ce preotii si credinciosii au ascultat la Radio Trinitas indemnul IPS Daniel pentru organizarea acestei colecte. Alaltaieri am avut sedinta cu preotii parohi din protopopiat si fiecare ne-a adus la cunostinta modul organizarii colectei. I-am indemnat ca sa ia legatura cu primarii si viceprimarii din localitatile lor, pentru a transporta alimentele si bunurile de imbracaminte de a le duce in zonele sinistrate. Personal, in parohia mea, in Parcovaci, deja, astazi dimineata de la ora 5 a plecat o masina cu cateva tone de faina de porumb si alimente si imbracaminte spre judetul Bacau, si o suma de peste 20 milioane de lei. Asteptam semnale din teritoriu de la ceilalti preoti parohi, si, oricum le trebuiesc cateva zile pentru a aduna aceste bunuri din parohiile pe care le conduc’. Parintele protopop Nicolae Craciun ne-a spus ca este optimist in ceea ce priveste rezultatele colectei dat fiind faptul ca enoriasii din protopopiatul sau si-au dovedit in mai multe randuri solidaritatea cu cei aflati in suferinta:

‘Cred ca si de data aceasta, enoriasii nostri vor fi receptivi la apelul IPS Daniel. Trebuie sa va spun ca si pentru sinistratii de anul trecut, din judetul Bacau, de la Agas, am trimis ajutoare importante. Pentru cei din Asia, la fel, victimele tsunam-ului de atunci am trimis foarte multe ajutoare in bani si, de data aceasta, ajutoarele noastre in bani sa se constituie intr-o mangaiere pentru fratii nostri care, iata, sunt in suferinta’.

Comentarii Facebook


Știri recente