Credincioși din Urziceni, în pelerinaj

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor un grup de credincioși din Municipiul Urziceni a efectuat un pelerinaj de două zile spre Mănăstirea Prislop, după cum ne-a precizat Părintele Bogdan Ionuț Stancu, Protopopul Urzicenilor

Luni, 3 octombrie 2011, dis-de-dimineață, a început pelerinajul. Primul popas s-a făcut la Mănăstirea Bistrița (Vâlcea), unde credincioșii s-au închinat la moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul. Apoi, s-a mers spre Mănăstirea Hurezi, prima ctitorie a alesului Domnitor Sfântul Constantin Brâncoveanu, Mare Mucenic, alături de cei patru fii ai săi, ce s-a jertfit pentru credința noastră strămoșească.

Spre seară pelerinii au ajuns la frumoasa Mănăstire Lainici și au participat la slujba Paraclisului Maicii Domnului ce s-a săvârșit înaintea Icoanei Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare, icoană făcătoare de minuni, adusă din Sfântul Munte Athos. Tot aici s-au închinat la moaștele Sfântul Irodion, Luceafărul de la Lainici, cel care a fost duhovnicul Sfântului Ierarh Calinic.

A doua zi au participat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Prislop, un loc plin de har, în care se simte prezența și duhul Părintelui Arsenie Boca. După jertfa euharistică pelerinii s-au recules la mormântul părintelui și au poposit la peștera Sf. Ioan de la Prislop. În continuarea programului au vizitat Mănăstirea Sf. Treime – Orlat, din județul Sibiu, un lăcaș nou, dar foarte frumos, îngrijit de Părintele Sofian, fost viețuitor al Mănăstirii Balaciu, din județul Ialomița.

Ultimul popas al pelerinajului a fost la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, ctitorie a Marelui Brâncoveanu, păstorită mulți ani de Părintele Arsenie. Aici, credincioșii au rămas plăcut impresionați de chilia părintelui Teofil, mutat la Domnul cu doi ani în urmă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…