Credincioși din Urziceni, în pelerinaj

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor un grup de credincioși din Municipiul Urziceni a efectuat un pelerinaj de două zile spre Mănăstirea Prislop, după cum ne-a precizat Părintele Bogdan Ionuț Stancu, Protopopul Urzicenilor

Luni, 3 octombrie 2011, dis-de-dimineață, a început pelerinajul. Primul popas s-a făcut la Mănăstirea Bistrița (Vâlcea), unde credincioșii s-au închinat la moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul. Apoi, s-a mers spre Mănăstirea Hurezi, prima ctitorie a alesului Domnitor Sfântul Constantin Brâncoveanu, Mare Mucenic, alături de cei patru fii ai săi, ce s-a jertfit pentru credința noastră strămoșească.

Spre seară pelerinii au ajuns la frumoasa Mănăstire Lainici și au participat la slujba Paraclisului Maicii Domnului ce s-a săvârșit înaintea Icoanei Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare, icoană făcătoare de minuni, adusă din Sfântul Munte Athos. Tot aici s-au închinat la moaștele Sfântul Irodion, Luceafărul de la Lainici, cel care a fost duhovnicul Sfântului Ierarh Calinic.

A doua zi au participat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Prislop, un loc plin de har, în care se simte prezența și duhul Părintelui Arsenie Boca. După jertfa euharistică pelerinii s-au recules la mormântul părintelui și au poposit la peștera Sf. Ioan de la Prislop. În continuarea programului au vizitat Mănăstirea Sf. Treime – Orlat, din județul Sibiu, un lăcaș nou, dar foarte frumos, îngrijit de Părintele Sofian, fost viețuitor al Mănăstirii Balaciu, din județul Ialomița.

Ultimul popas al pelerinajului a fost la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, ctitorie a Marelui Brâncoveanu, păstorită mulți ani de Părintele Arsenie. Aici, credincioșii au rămas plăcut impresionați de chilia părintelui Teofil, mutat la Domnul cu doi ani în urmă.

Comentarii Facebook


Știri recente