Credincioși din toată țara în pelerinaj

Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor vor organiza astăzi în București pelerinajul de Florii, la care vor participa ierarhi, preoți, monahi, monahii și credincioși din Capitală și din județul Ilfov, informează „Ziarul Lumina”. Protoieriile Arhiepiscopiei Bucureștilor din județul Prahova (Ploiești, Vălenii de Munte, Câmpina și Urlați) vor organiza pelerinaje de Florii pe plan local. Pelerinaje de Florii au loc în mod tradițional în mai multe orașe ale țării.

Evenimentul religios-misionar este organizat cu sprijinul Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române. Pelerinajul va începe de la Mănăstirea Radu Vodă la ora 16:15 și se va desfășura pe următorul traseu: strada Radu Vodă, bulevardul Mărășești, bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Bibescu Vodă, strada Șerban Vodă (cu oprire la Biserica ‘Sfântul Spiridon’ Nou, Paraclis patriarhal), strada Principatele Unite, strada Ienăchiță Văcărescu, strada Sfânta Ecaterina (cu oprire la Biserica ‘Sfânta Ecaterina’, paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ a Universității din București), strada Bibescu Vodă, Aleea Dealul Mitropoliei, și se va încheia în jurul orei 18:00 la Catedrala patriarhală, unde pelerinii vor fi întâmpinați de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Programul pelerinajului este următorul: Ora 16:10 – la Mănăstirea Radu Vodă, Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, va sfinți ramurile de salcie care vor fi împărțite credincioșilor.

Ora 16:15 – plecare de la Mănăstirea Radu Vodă.

Ora 17:00 – la Biserica ‘Sfântul Spiridon’ Nou, procesiunea va fi întâmpinată de preoții și credincioșii din parohiile ‘Sfântul Spiridon’, ‘Sfântul Mare Mucenic Dumitru’ – Slobozia și ‘Sfântul Alexe’ din Protoieria III Capitală.

Ora 17:30 – la Biserica ‘Sfânta Ecaterina’, procesiunea va fi întâmpinată de preoții profesori și studenții teologi de la Facultatea de Teologie ‘Justinian Patriarhul’ din București.

Ora 18:00 – la Catedrala patriarhală, pelerinii vor fi întâmpinați de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va rosti un cuvânt de învățătură.

Pelerinaj în Ploiești și Câmpina

Protoieria Ploiești organizează și anul acesta deja tradiționalul pelerinaj de Florii, în seara zilei de sâmbătă, 7 aprilie. Evenimentul închinat praznicului Intrării Domnului în Ierusalim va începe la ora 16:00, cu slujba Vecerniei. Ulterior, după ora 17:00, pelerinii vor porni pe itinerarul: Biserica ‘Sfântul Gheorghe’ Vechi – Bulevardul Independenței – Palatul Administrativ – Biserica ‘Sfântul Ioan’ – Bulevardul Republicii – Biserica ‘Sfântul Vasile’ – biserica cu hramurile ‘Nașterea Domnului’ și ‘Sfântul Andrei’, urmând a se face opriri, pentru a se rosti rugăciuni. La eveniment vor participa toți preoții și diaconii din protoierie.

Și Protoieria Câmpina organizează pelerinajul de Florii în seara zilei de sâmbătă, 7 aprilie. Pelerinajul va începe la ora 16:00, prin săvârșirea slujbei Vecerniei la biserica cu hramul Nașterii Maicii Domnului. La eveniment vor participa toți preoții și diaconii din protoierie. Pelerinii vor urma traseul: Drumul Taberei, Fântâna cu Cireși, str. Ion Heliade Rădulescu, str. Oituz, b-dul Carol I, Calea Doftanei, str. Mihai Eminescu, și se vor opri la bisericile cu hramurile ‘Sfinții Voievozi’, ‘Adormirea Maicii Domnului’ și ‘Sfânta Treime’. La ultimul dintre aceste lăcașuri de cult se vor rosti ectenia de mulțumire, rugăciunea de sfințire a icoanelor și de binecuvântare a pelerinilor.

Comentarii Facebook


Știri recente