Credincioși din Mediaș în pelerinaj în Țara Sfântă

Centrul de pelerinaj ‘Buna Vestire’ Mediaș a organizat, în perioada 4-10 mai, un pelerinaj de o săptămână în Țara Sfântă, la care au participat 40 de credincioși din Mediaș și împrejurimi, prilej cu care au fost vizitate cele mai importante locuri unde și-a desfășurat activitatea Mântuitorul Iisus Hristos, începând cu locul Bunei Vestiri și până la Mormântul Sfânt și Biserica Învierii, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

Grupul pelerinilor a cuprins credincioși de toate vârstele, începând cu tineri elevi și studenți, până la credincioasa cea mai vârstnică, de 83 de ani, care a fost, prin grija copiilor săi, pentru a doua oară în Țara Sfântă. La fiecare popas duhovnicesc s-au spus rugăciuni, s-au cântat pricesne, s-au citit pericope evanghelice și câteva Acatiste, precum cel al Bunei Vestiri, al Sfintei Cruci, al Sfântului Mormânt și al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Tinerii prezenți au participat activ la aceste momente de suflet, de simțire și trăire și au impresionat nu numai prin prezența lor, ci și prin cumințenia spirituală de care au dat dovadă, iar între grupurile de pelerini putem spune că acesta a avut cea mai tânără medie de vârstă, fapt apreciat chiar și de străinii care se opreau și ascultau rugăciunile noastre, surprinși fiind de tinerețea grupului.

Pelerinii au trăit momente emoționante, printre acestea fiind și cel care a premers închinării la Mormântul Mântuitorului, atunci când a fost parcurs Drumul Crucii cu stațiile lui și când cei prezenți au trăit încă o dată o parte din Săptămâna Mare, pentru ca mai apoi să ajungă la ușa mormântului asemenea Femeilor Mironosițe și Sfinților Apostoli pentru a exclama cu credință în Biserica Învierii, Hristos a Înviat din morți cu moartea pe moarte călcând!

Impresionați de trăirea duhovnicească

Alte două momente deosebite au fost cele petrecute la cele două așezăminte românești, de la Ierusalim și Ierihon. Pelerinii au fost plăcut impresionați de Biserica românească de la Ierihon și toate celelalte realizări împlinite cu migală și multă muncă sub oblăduirea Patriarhiei noastre și a Preafericitului Daniel. Atât biserica, cât și paraclisul au răsunat de cântecele religioase interpretate de pelerinii noștri. Mărturisim că la fiecare loc binecuvântat unde se află așezăminte ortodoxe, indiferent de ce Patriarhie aparțineau, am întâlnit măicuțe și monahi care împodobeau trăirea duhovnicească din vârful Muntelui Taborului sau al Eleonului și până la Mănăstirea Sf. Teodosie și Sf. Sava cel Sfințit din adâncul Pustiului Iordanului. Până în prezent, prin Centrul de pelerinaj ‘Buna Vestire’ din Mediaș, peste 120 de credincioși au călătorit în Israel, aproximativ 25 au fost la Muntele Athos, 45 de pelerini au fost într-un circuit religios în Italia la Moaștele Sf. Ierarh Nicolae la Bari, iar anul acesta urmează un nou pelerinaj în Grecia, în data de 20 august.

Comentarii Facebook


Știri recente