Craiova: Ceremonie de depunere a jurământului de credință de către militarii voluntari

Cel mai tânăr contingent de militari voluntari, încorporați în seria septembrie 2008, la Batalionul Instrucție, Comunicații și Informatică „Frații Buzești” din Craiova, au trăit astăzi, 25 octombrie, clipele solemne și unice în viață ale depunerii jurământului militar, în cadrul unui ceremonial ce a avut loc în Piața „Mihai Viteazul” din Craiova, de la ora 09.00. Evenimentul a fost onorat de prezența reprezentanților autorităților publice locale, a comandanților și colegilor de ciclul doi, a părinților, rudelor, prietenilor și a altor invitați.

Slujba religioasă specifică unui astfel de eveniment a fost oficiată de Părintele Răzvan Tismonariu, Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care nu au lipsit preoții militari ai garnizoanei Craiovei.

Prezent la ceremonia depunerii jurământului militar, IPS Părinte Mitropolit dr. Irineu Popa a adresat câteva cuvinte tinerilor ostași, spunând printre altele că : „numim acest jurământ de credință și întradevăr, el are semnificația lui intrinsecă, legată de credință. Pentru că noi credem în Dumnezeu și dacă avem credință în Dumnezeu avem respect și față de cei de lângă noi, de ceea ce ne-au lăsat moșii și strămoșii noștri și în același timp avem nădejdea și speranța că vom duce mai departe această moștenire. Prin urmare, credința în Dumnezeu ne dă demnitate, prestigiu, onoare, ne dă curaj, pentru că această credință este adevărată, este Adevărul mărturisit de însuși Fiul lui Dumnezeu care s-a întrupat pentru noi. Această credință vă va ajuta să depășiți întotdeauna toate obstacolele vieții, să vă bucurați cu adevărat de ceea ce ați realizat cu conștinciozitate.

Nu uitați – a mai subliniat Înaltpreasfinția Sa – că arma cea mai bună nu este nici pistolul mitralieră, nici mitraliera, ci este Sfânta Cruce. Ea este simbolul biruinței adevărate. Cu arma obișnuită înlături fizic inamicul în timp de război, dar cu Sfânta Cruce înlături întreg răul care vine spre tine.”

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei

Comentarii Facebook


Știri recente