„Crăciunul pentru fiecare suflet” la Reșița

Miercuri, 17 decembrie a.c., a avut loc la sala LIRA a Liceului de Artă din Reșița concertul „Crăciunul pentru fiecare suflet”.

Această manifestare s-a bucurat de prezența a sute de credincioși din Reșița care au venit să ia parte la concertul tradițional de Crăciun organizat de Episcopia Caransebeșului în orașul reședință administrativă a județului Caraș-Severin.

În deschiderea spectacolului au cântat grupul psaltic „Katharsis” al Episcopiei Caransebeșului, care a prezentat auditoriului o suită de colinde bizantine, precum și cântări de Crăciun tradiționale românești.

În continuarea concertului corul Episcopiei Caransebeșului, format din preoții catedralelor episcopale, dimpreună cu elevi și studenți ai școlilor teologice din Caransebeș au interpretat o suită de colinde corale care au deschis sufletele celor prezenți prin armonia acordurilor bine brodate a geniului compozitorilor care au dat o altă dimensiune colindelor Crăciunului.

În încheierea acestui eveniment dăruitor de pace dumnezeiască, tinerii din grupul „Katharsis” împreunnă cu doamna profesoară Lucia Ghilea la pian și cu doi studenți la Conservatorul din Timuișoara și Cluj, originari din Eparhia Caransebeșului, au oferit celor prezenți un altfel de buchet de colinde interpretate instrumental, colinde care revelează geniul teologic și simțul artistic al poporului roman.

În final Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a rostit cuvântul de binecuvântare, mulțumind deopotrivă tuturor celor care au făcut posibilă desfășurarea acestui spectacol și la Reșița.

Imagine: Ilie Sîrbu

Reporter: Arhid. Casian Rușeț

Comentarii Facebook


Știri recente