Crăciunul la Catedrala din Timișoara

Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Praznicul Nașterii Domnului în Catedrala mitropolitană din Timișoara, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La slujba de Crăciun, Catedrala mitropolitană s-a arătat a fi neîncăpătoare pentru credincioșii timișoreni veniți pentru a cinsti așa cum se cuvine Marele Praznic al creștinătății, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

În cadrul slujbei, pr. Marius Florescu a dat citire Pastoralei la Nașterea Domnului a Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, adresată clerului, cinului monahal și drept-măritorilor creștini din cuprinsul eparhiei. În cuvântul adresat celor prezenți după Sfânta Liturghie, Preasfințitul Paisie Lugojeanul a evidențiat importanța prăznuirii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos cu pace, bucurie duhovnicească și iubire milostivă față de toți de lângă noi aflați în neajunsuri și grele încercări, pentru a mulțumi astfel, prin faptele noastre, Bunului Dumnezeu pentru darul pe care L-a făcut omenirii prin trimiterea în lume a iubitului Său Fiu.

În a doua zi a Marelui Praznic al Nașterii Domnului, de sărbătoarea „Soborul Maicii Domnului”, Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, între care pr. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului. La slujbă au participat numeroși credincioși, alături de oficialități locale, iar răspunsurile liturgice au fost date de corul bisericesc „Ion Vidu” al parohiei, condus de prof. Alina Bogoevici.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…