Corurile Catedralei Patriarhale de hramul Sfântului Dimitrie cel Nou

În cadrul manifestărilor dedicate Hramului Catedralei Patriarhale vor fi prezente și cele două coruri ale Catedralei: Corala „Nicolae Lungu” și Corul Psaltic Tronos, informează TRINITAS TV.

„Corala ‘Nicolae Lungu’ a Patriarhiei Române va avea trei intervenții principale în cadrul sărbătorii Sfântului Dimitrie: la Sfânta Liturghie pe data de 24 octombrie, la Sfânta Liturghie de pe data de 26 octombrie, în ziua prăznuirii Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir și pe 27 octombrie în cadrul Concursului ‘Lăudați pe Domnul!’.”, a spus părintele Stelian Ionașcu, dirijorul Coralei „Nicolae Lungu” a Catedralei Patriarhale.

„Pentru hramul Sfântului Dimitrie cel Nou, Corul Psaltic ‘Tronos’ al Patriarhiei se pregătește de mai mult timp. Este primul an când cântăm la Sfânta Liturghie oficiată cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale”, a spus diac. Mihail Bucă, dirijorul Corului „Tronos” al Catedralei Patriarhale.

Pentru acest eveniment au fost pregătite piese muzicale speciale. Aceste două coruri asigură răspunsurile la toate slujbele oficiate în Catedrala Patriarhală.

Comentarii Facebook


Știri recente