Corul Symbol va cânta la Viena

În perioada 23-29 noiembrie, Corul Symbol al Patriarhiei Române va participa la un concurs coral internațional care se va desfășura la Viena, Austria, informează „Ziarul Lumina”. Tinerii români vor interpreta piese muzicale religioase și creații românești.

Concursul coral internațional ‘Franz Schubert’ este cel mai important concurs coral internațional, deschis mai multor tipuri de coruri: de copii, mixte, de femei, de voci egale. ‘Noi suntem acceptați la două categorii: cor copii și cor religios. Vor participa formații corale din aproape toate statele europene, Canada, Venezuela, China, Coreea de Sud, Noua Zeelandă și multe altele, fiecare dintre ele având o orientare religioasă diferită, un specific național divers. Ne pregătim de aproape două luni pentru acest concurs internațional, pentru că, de multă vreme, nu am mai fost la o competiție internațională și sperăm să venim cel puțin cu un premiu’, a declarat diac. Jean Lupu, dirijorul Corului Symbol.

40 de coriști și doi dirijori

Corul Symbol va interpreta piese muzicale religioase și creații românești. ‘În cadrul repertoriului religios vom interpreta: ‘Cămara Ta, Mântuitorule’, ‘Ziua învierii’, ‘Nu pricep, Curată’, ‘Heruvic’, compozitor Constantin Drăgușin, ‘Minune Prea mare’, compozitor Paul Constantinescu, și, obligatoriu, o piesă din repertoriul austriac, ‘De spirito Sancto’, o lucrare modernă, disonantă, chiar atonală. În repertoriul laic vom avea o paletă foarte largă, cu prelucrări folclorice, creații românești, deoarece fiecare formație corală va veni să-și promoveze specificul național’, a mai spus diac. Jean Lupu.

Corul Symbol, care a împlinit de curând 20 de ani, are în componență 70 de membri, dar la festival vor participa doar 40 de coriști, alături de cei doi dirijori, diac. Jean Lupu și Luminița Guțanu, și trei părinți, care se vor ocupa de buna organizare.

Comentarii Facebook


Știri recente