Corul Symbol susține concerte aniversare

Dirijorul corului de copii și tineret Symbol al Patriarhiei Române, diac. prof. Jean Lupu, a primit ieri, 23 aprilie, titlul de cetățean de onoare al județului Olt, fiind originar din comuna Brâncoveni, informează ‘Ziarul Lumina’.

Cu această ocazie, la care s-a adăugat și aniversarea onorabilei vârste de 70 de ani și împlinirea a 50 de ani de carieră artistică ai profesorului Jean Lupu, corul Symbol a susținut un concert la Sala de Festivități a Consiliului Județean Olt. De asemenea, aseară a concertat și la Muzeul Județean Olt din Slatina, iar astăzi, începând cu ora 11:30, membrii corului interpretează muzică religioasă și clasică la Mănăstirea Brâncoveni. Părintele diacon Jean Lupu a mărturisit: ‘Bucuria mea este foarte mare pentru că vine din partea unor oameni cu care am lucrat acum 35 de ani și care nu te-au uitat și care au văzut că prin munca mea am adus cinste acestui oraș. De asemenea, mă bucur că sunt încadrat în galeria de onoare a oltenilor, unde sunt prezenți numai artiști, iar cinstea dată mie de acești oameni arată o sensibilitate a frumosului și apreciez acest lucru pentru că reverberează la frumos, deoarece au frumosul în suflet.’

Doinița Neamțu, membră a consiliului director al corului Symbol, a spus: ‘Diaconul-profesor Jean Lupu este orășeanul care se întoarce mereu cu sufletul către satul în care s-a născut și spre cei din mijlocul cărora s-a ridicat, spre obârșia fără de care nimic nu poate fi simțit ca autentic și valoros’.

Luni, 26 aprilie, de la ora 18:00, corul Symbol va concerta la Biserica ‘Sfântul Elefterie’ din București. Programul cuprinde lucrări de muzică religioasă de: Evghenie Humulescu, Filotei Moroșanu, Dimitrie Bortneanschi, Gavriil Musicescu, Gheorghe Cucu, Gheorghe Danga, Nicolae Lungu, Dumitru D. Stancu, Zaharia Popescu, Constantin Arvinte, Dragoș Alexandrescu, Constantin Drăgușin, Petru Stoianov, Olguța Lupu. Părțile solistice vor fi susținute de către Corina Gatu și Andreea Diana Blidariu, iar dirijorul secund al corului este Luminița Guțanu. Intrarea este liberă.

Comentarii Facebook


Știri recente