Corul Symbol la Festivalul Internațional de Muzică Ortodoxă de la Pomorie, Bulgaria

Corul Symbol al Patriarhiei Române a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la cea de a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ortodoxă de la Pomorie, Bulgaria. Deși nu a fost vorba de un concurs, prestația deosebită a adus corului „Diploma pentru Excelentă Interpretare”.

„La festival am interpretat numai muzică ortodoxă românească. Au participat 38 de formații din Rusia, Ucraina, Belarus, Rep. Moldova, Bulgaria, Serbia (etc). Noi am primit diplomă pentru excelentă interpretare, și chiar asta urmăream, să avem o evoluție deosebită. La repetiții le cer copiilor să treacă dincolo de notă, în spatele notelor este o trăire pe care dirijorul trebuie să o sesizeze și pe care compozitorul a lăsat-o acolo literă moartă, noi trebuie să o descoperim și să o revitalizăm”, a declarat pentru TRINITAS TV diac. Jean Lupu dirijorul corului „Symbol”

Corul „Symbol” a primit și invitația de a participa, anul viitor, la Concursul Internațional „Gheorghi Dimitrov”, de la Varna. Corul de copii și tineret „Symbol” al Patriarhiei Române a fost înființat în anul 1990.

Comentarii Facebook


Știri recente