Corul „Symbol” al Patriarhiei Române va avea noi membri

Va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, un nou examen de admitere în Corul „Symbol” al Patriarhiei Române. Concursul se va desfășura în sala „I.G. Coman”, de la etajul I al Facultății de Teologie Ortodoxă din București, informează TRINITAS TV.

„Proba constă în prezentarea a una, două sau trei piese din partea candidatului pe care noi o mutăm mai sus sau mai jos pentru a vedea finețea auzului. Apoi, se va reproduce și o melodie pentru a verifica memoria muzicală. În continuare li se vor cere și redarea unor formule ritmice pentru a verifica simțul ritmic. Se va intona gama Do major în urcare și în coborâre pentru a observa timbrul și întinderea vocii spre a ne hotărî la ce partidă se încadrează candidatul. Ultima probă este verificarea deprinderilor de orientare pe solfegiu, de orientare pe portativ”, a declarat părintele diacon Jean Lupu, dirijorul Corului Symbol al Patriarhiei Române.

Concursul se va desfășura între orele 12.30 – 14.00. Înscrierea se face pe loc, după achitarea taxei de participare de 5 lei.

La preselecție sunt așteptați să participe fete cu vârste cuprinse între 11 – 18 ani și băieți între 10 – 12 ani. Informații suplimentare se pot obține la telefon 0721.568.727.

Comentarii Facebook


Știri recente