Corul „Symbol” al Patriarhiei Române organizează concurs de admitere pentru noi membri

Corul „Symbol” al Patriarhiei Române organizează mâine, 11 septembrie, un concurs de admitere pentru noi membri. Preselecția se va desfășura cu începere de la ora 10:30 la Facultatea de Teologie din București. Înscrierea se face pe loc, în schimbul sumei de 5 lei.

Criteriile de admitere sunt auz muzical și simț ritmic foarte bune, memorie muzicală, voce frumoasă și deprinderi de solfegiu, a declarat pentru Radio TRINITAS, diaconul Jean Lupu, directorul grupului coral: „În cadrul verificării trebuie să interpreteze unul sau două cântece pe care noi le vom indica la o tonalitate mai joasă sau mai înaltă, pentru a le verifica finețea auzului și apoi vom da spre reproducere fragmente melodice, formule ritmice pentru a verifica simțul ritmic și memoria muzicală. Vom testa și întinderea vocii, ambitusul, pentru a stabili la ce categorie de voce poate fi clasat. Și din moment ce noi lucrăm numai pe solfegiu ultima probă este testarea deprinderilor de orientare pe portativ”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…