La invitatia unor localitati franceze, de a prezenta spectacole in zona oraselor Metz si Saint-Etienne, Corul ‘Sf. Nicolae’ din Agnita, judetul Sibiu, a sustinut cateva concerte prin Europa. Prima destinatie a fost localitatea Bettelaiville, unde membrii corului au fost primiti de patru primari ai satelor din zona, de membrii corului local si de cetateni veniti sa-i intampine si sa le ofere gazduire. Pe timpul celor trei zile in care agnitenii au sustinut spectacole la Bettelainville, Guenange si Bust, gazdele le-au oferit prilejul de a cunoaste zona, monumentele istorice si frumusetea locurilor, informeaza cotidianul ‘Tribuna’. Urmatoarea destinatie a agnitenilor a fost localitatea St. Heand de langa Saint-Etienne. Intreaga localitate a fost impodobita cu tricoloruri romanesti si franceze, iar afisele cu fotografia corului agnitean anuntau evenimentul. Aici, au fost vizitate locuri si edificii importante din Saint-Etienne si din Lyon. Catedrale, strazi istorice, teatru roman, muzeul industriilor au fost obiective extrem de interesante vazute de agniteni. Turneul corului ‘Sf. Nicolae’ prin Europa s-a finalizat cu primirea acestora de catre membrii corului din Gänsendorf, Austria. In toate localitatile vizitate, corul agnitean a sustinut spectacole cu muzica religioasa si laica din repertoriul national si international. In afara spectacolelor, corul ‘Sf. Nicolae’ a interpretat cantece religioase in aproape toate bisericile vizitate, inclusiv in marea Catedrala din Lyon. Un alt moment important al turneului a fost slujba ecumenica din St. Heand, corurile ‘Sf. Nicolae’ si ‘Recreation’ cantand separat si impreuna, iar crestinii catolici si ortodocsi s-au prins de maini intr-o aceeasi rugaciune.
Un liceu din Iași și unul din Chișinău au organizat online Șezătoarea Mărțișorului
Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași și Liceul Teoretic „Costache Negruzzi” din Chișinău au organizat online „Șezătoarea Mărțișorului”, prin care elevii au împărtășit obiceiuri de pe ambele maluri ale Prutului referitoare la această…
Editurile Patriarhiei Participă la Târgul de Carte Gaudeamus, organizat online între 1 și 31 martie
Editurile Patriarhiei Române participă la Târgul de Carte Gaudeamus 2021, care este organizat exclusiv online și se desfășoară în perioada 1-31 martie. Standul virtual al Editurilor Patriarhiei Române se găsește pe pagina de Internet a…
Cimitirele din Biserica Ortodoxă Română vor fi sistematizate
Prima întrunire națională a responsabililor sectoarelor eparhiale care supervizează cimitirele din Biserica Ortodoxă Română a avut loc marți la Palatul Patriarhiei. Participanții au discutat despre procesul de sistematizare a cimitirelor pe baza noului regulament adoptat…
A început Luna pentru viață 2021 „Uniți pentru viață”: Calendarul activităților de la București
Asociațiile România pentru viață și Studenți pentru viață din București au publicat calendarul activităților din Luna pentru viață 2021. Anul acesta, Luna pentru viață și Marșul pentru viață au tema „Uniți pentru viață”. Majoritatea activităților…
Igor Belei despre proiectele Diaconia: Emoţiile prevalează în faţa cifrelor
Igor Belei, Directorul executiv al Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, a vorbit într-un interviu despre evoluţia şi proiectele viitoare ale instituţiei prin prisma celor două decenii de activitate. ”Emoţiile prevalează în faţa cifrelor Printre…