Corul micilor creștini de la Grădinița Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, în recital

Sâmbătă, 2 iunie 2012, cu prilejul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava, corul micuților creștini de la Grădinița cu program prelungit ‘Sfântul Ioan cel Nou’ din Suceava, condus de pr. prof. Lucian Tablan Popescu, a susținut un recital de cântece religioase în cadrul Sfintei Liturghii săvârșite de IPS Pimen la Mănăstirea ‘Sfântul Ioan cel Nou’ Suceava, informează „Ziarul Lumina”.

Corul Grădiniței cu program prelungit ‘Sfântul Ioan cel Nou’ din Suceava, format dintr-un număr de 14 preșcolari cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani, a participat sâmbătă la Sfânta Liturghie oficiată de Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, la Mănăstirea ‘Sfântul Ioan cel Nou’. Îmbrăcați în frumoase costume populare bucovinene, micii creștini suceveni au intonat cântece de slavă lui Dumnezeu și Sfântului Ioan cel Nou – ocrotitorul grădiniței lor, aducând mulțumire pentru purtarea de grijă al lui Dumnezeu și în acest an școlar. Această sfântă sărbătoare cu ocazia căreia este și hramul grădiniței a adus în inimile micuților o bucurie imensă, concretizată prin împărtășirea cu Sfintele Taine.

IPS Pimen a adresat în cadrul cuvântului de învățătură un îndemn către părinți și profesori de a aduce cât mai des copiii în Casa lui Hristos pentru a participa la Sfânta Liturghie și pentru a se împărtăși cu Sfintele Taine, dar și de a îmbrăca cât mai des costumul popular.

‘Această sfântă sărbătoare a adus în inimile și în sufletele preșcolarilor, părinților și ale cadrelor didactice prezente bucuria întâlnirii cu Hristos, dar și bucuria rugăciunii către Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava’, a declarat Maria Doncean, educatoare la Grădinița cu program prelungit ‘Sfântul Ioan cel Nou’ Suceava.

Comentarii Facebook


Știri recente