Corul Ligii Tineretului Ortodox Român din Târgu Mureș vestește Nașterea Domnului românilor din Ungaria

În perioada 20-22 decembrie 2010, un grup de tineri foarte talentați din Liga Tineretului Ortodox Român din Târgu Mureș, condusă de Părintele Ștefan Șandor, se află în vizită la Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria pentru a aduce vestea cea bună a Nașterii Domnului, exprimată prin colinde și la românii ortodocși din Ungaria. O inițiativă misionară asemănătoare a mai avut loc și în anul 2009, când tinerii din Târgu Mureș au colindat pe românii din Giula, Bichișceaba și Micherechi.

Marți, 21 decembrie 2010, corul tinerilor din Târgu Mureș a participat la Sfânta Liturghie Arhierească săvârșită în Catedrala Episcopală din Giula de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria, în fruntea unui sobor din care a făcut parte Părintele Vicar Eparhial Pavel Ardelean, Ieromonahul Teodor Vid, Secretar Eparhial și Diaconul Claudiu Condurache. La finalul Sfintei Liturghii corul a oferit viețuitorilor de la Centrul Eparhial și credincioșilor un minunat concert de colinde.

Însoțiți de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, corul oaspete din Târgu Mureș a susținut concerte de colinde și în alte două biserici ortodoxe aparținând Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria și anume la Chitighaz și Bichișceaba, după cum ne informează Biroul de Presă al Românilor Ortodocși din Ungaria.

În aceeași zi, corul Ligii Tineretului Ortodox Român din Târgu Mureș a participat la filmări, la studioul teritorial din Seghedin al Televiziunii Maghiare de Stat MTV 1, unde a oferit un concert de colinde de Crăciun pentru emisiunea în limba română intitulată „Ecranul nostru”, după care a vizitat și biserica ortodoxă maghiară din Seghedin.

Marți, 22 decembrie a.c., tinerii ortodocși români din Târgu Mureș vor da răspunsurile la Sfânta Liturghie Arhierească de la Catedrala Episcopală din Giula și vor mai colinda și alți credincioși români giulani.

Manifestarea aceasta, care se înscrie în cadrul bunelor relații dintre membrii Ligii Tineretului Ortodox Român din Târgu Mureș și Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, a constituit în același timp un eveniment misionar pentru credincioșii români din Ungaria care au fost vizitați cu acest prilej și a adus vestea cea bună a Nașterii Domnului în sufletele tuturor ascultătorilor.

Comentarii Facebook


Știri recente