Corul „Heruvimii” va participa la concursul național „Lăudați pe Domnul!”

La Catedrala mitropolitană din Iași s-a derulat duminică, 7 octombrie 2012, faza mitropolitană a concursului național de muzică bisericească ‘Lăudați pe Domnul!’. În urma jurizării, Corul ‘Heruvimii’ al preoților din Protopopiatul Botoșani s-a clasat pe locul I, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Trei coruri preoțești din Mitropolia Moldovei și Bucovinei au concurat, în urmă cu două zile, la faza mitropolitană a concursului național de muzică bisericească ‘Lăudați pe Domnul!’, organizat de Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Iașilor. Au concertat Corul ‘Gavriil Musicescu’ al preoților din Protopopiatul Vaslui, dirijat de pr. Adrian Buimac, Corul ‘Heruvimii’ al preoților din Protopopiatul Botoșani, dirijat de pr. Olivian Sandu, și Corul ‘Lumină lină’ al preoților din Protopopiatul Bacău, dirijat de diac. Andrei Antal. La eveniment, prezentat de pr. Andrei Atudorii, au participat Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, PS Corneliu, Episcopul Hușilor, și PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, precum și numeroși preoți și credincioși.

Juriul a fost format din prof. univ. dr. Viorel Munteanu, de la Universitatea de Arte ‘George Enescu’ din Iași, prof. univ. dr. Gheorghe Duțică, de la Universitatea de Arte ‘George Enescu’ din Iași, și pr. conf. dr. Florin Bucescu, colaborator la Conservatorul din Iași. În timpul jurizării, Corul bărbătesc ‘Mitropolitul Iosif Naniescu’ al Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ a susținut un repertoriu de cântări religioase.

Prof. univ. dr. Viorel Munteanu a anunțat la final că preoții care formează Corul ‘Heruvimii’ din Protopopiatul Botoșani vor reprezenta Mitropolia Moldovei și Bucovinei la faza națională a concursului. Înalt Preasfințitul Teofan și-a exprimat bucuria de a-i vedea pe slujitorii sfintelor altare la Iași: ‘Mulțumim lui Dumnezeu pentru că preoții din Mitropolia Moldovei și Bucovinei au deschis zilele hramului. Rugăciunea lor s-a înălțat la Dumnezeu ca să binecuvânteze toți pelerinii. Le mulțumesc tuturor preoților din Mitropolia Moldovei și Bucovinei care au participat atât la etapa eparhială, cât și la cea mitropolitană a acestui concurs. Îi îndemn pe toți să formeze în parohiile lor grupuri de credincioși care să aducă laudă lui Dumnezeu prin cântarea de la strană’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…