Corul Filarmonicii, în concert de Paști la Catedrala mitropolitană din Iași

Corul Academic „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii de Stat „Moldova” va susține pe data de 25 aprilie un concert de Paști la Catedrala mitropolitană din Iași. „S-a hotărât această dată din Săptămâna luminată, întrucât e foarte greu să faci un concert chiar de sfânta sărbătoare a Învierii, pentru că oamenii, după Sfânta Liturghie, merg acasă, pentru a petrece sărbătoarea în familie, într-o atmosferă aparte”, a susținut maestrul Doru Morariu, dirijorul corului. Repertoriul va cuprinde toate evenimentele din această perioadă, de la Intrarea Domnului în Ierusalim, la Răstignirea și Învierea lui Iisus Hristos. Printre altele, vor fi cântate lucrările „Tatăl Nostru” – Ciprian Porumbescu, „Crucii Tale ne închinăm” – Gheorghe Cucu, „Cina cea de Taină” – Lucian Dimitriu, „Troparele Învierii” – Dumitru Georgescu-Kiriac, „Ziua Învierii” – Mircea Neagu, „Priviți Golgota” – F. Silcher, dar și „Concert la Învierea Domnului” – Gavriil Musicescu. „Forma rezistenței noastre înainte de anul 1989 era prin calitatea muzicii pe care o făceam. Era bucuria de a găsi și dezvolta tot ce era fundamental în muzică, era bucuria Paștilor și a Crăciunului”, își amintește, cu mulțumire, „veteranul” bariton Alexandru Cazuc.

An de an, Corul „Gavriil Musicescu” este invitat să susțină în această perioadă a sărbătorii Paștilor, într-una din bisericile ieșene, concerte de muzică religioasă.

De asemenea, la sediul Filarmonicii, Cvartetul „Voces” va susține marți, 14 aprilie, un concert devenit aproape tradițional, „Ultimele șapte cuvinte ale Mântuitorului”, de Joseph Haydn.

Sursa: mmb.ro

Comentarii Facebook


Știri recente