Corul de copii „Theotokos” pleacă în această săptămână în cel de-al XV-lea turneu peste hotare

Cu prilejul inaugurării primei parohii ortodoxe din Scoția, la invitația Ambasadei României la Londra și a Comunității Române din Glasgow, Corul de copii „Theotokos” al Bisericii Ortodoxe „Maieri I” din Alba Iulia va fi prezent în perioada 14 – 22 ianuarie la Glasgow și Londra pentru a participa la acest eveniment. Pe lângă răspunsurile pe care le va da la Sfânta Liturghie ce va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, corul „Theotokos” va susține și două concerte de muzică religioasă în Catedrala Catolică din Glasgow și la Institutul Cultural Român din Londra.

Înființat în urmă cu 21 de ani de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Andrei, Corul de copii „Theotokos”, dirijat de Părintele Arhid. Nicolae-Călin Bulac, a prezentat nenumărate spectacole și concerte în întreaga țară, realizând până acum 14 turnee în 18 țări din Europa, America și Asia. Repertoriul corului este format îndeosebi din cântece religioase, dar și din prelucrări folclorice sau din repertoriul internațional.

La concertele Corului de copii „Theotokos”, ce vor fi prezentate în cadrul acestui turneu din Scoția și Anglia, vor participa reprezentanți ai Casei Regale Britanice, ai Guvernului și Parlamentului Scoțian, reprezentanți ai Bisericii Catolice și Protestante din Scoția, reprezentanți ai diasporei române și ai principalelor canale de televiziune din Marea Britanie.

La buna organizare a acestui turneu al Corului de copii „Theotokos” au contribuit Ambasada României la Londra, Consulatul Român din Londra și Consiliul Județean Alba.

Sursa: reintregirea.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…