Corul arădean „Vestitorii”, premiat la Festivalul de la Ohrid

La Ohrid, în Macedonia, a avut loc, în perioada 25-29 august, o nouă ediție a Festivalului Internațional al Corurilor. Formația corală care a reprezentat România a fost corul de cameră ‘Vestitorii’ al Parohiei ortodoxe române ‘Micălaca Veche II’ din Arhiepiscopia Aradului, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Corul arădean a participat la Secțiunea ‘concurs’, la Secțiunea ‘muzică sacră’ și la Secțiunea ‘open air’, cu următoarele compoziții muzicale: la Secțiunea ‘competiție’ au fost interpretate ‘Anixandarele’ (compozitor Nicolae Lungu), ‘Rum, Dum, Dum’ (piesă macedoneană, obligatorie pentru a participa la această secțiune, compusă de Dragan Shuplevski), ‘Idilă bihoreană’ (compozitor Sabin Drăgoi) și ‘Dona Sol’ (compozitor Nicolae Suciu); la Secțiunea ‘muzică sacră’ au fost interpretate ‘Slavă… Să aibă’ (aranjament muzical de Mircea Buta) și ‘În Biserica măririi Tale’ (compozitor Gheorghe Șoima).

Juriul, alcătuit din compozitori de talie internațională, a acordat 84,67 puncte din 100 Corului de cameră ‘Vestitorii’, obținând cu acest punctaj locul II la Secțiunea ‘concurs’.

Corul de cameră ‘Vestitorii’ a fost înființat în anul 2009. Membrii acestei formațiuni corale reprezintă o parte din corul mixt ‘Nașterea Domnului’ al parohiei arădene, condus de doamna profesoară Lodi Magdalena.

După încheierea concursului, vreme de șapte zile, membrii corului au efectuat un pelerinaj religios în Grecia pentru a se închina la locurile care adăpostesc moaștele Sfinților Andrei, Spiridon, Nectarie, Dimitrie Izvorâtorul de Mir și Ioan Rusu, precum și vestigii ale trecutului antic din Atena.

Concursul din acest an din orașul macedonean a reunit 53 de formații corale, distribuite în cele cinci secțiuni, majoritatea participând la Secțiunea ‘concurs’.

Comentarii Facebook


Știri recente