Coriști români, laureați ai Festivalului internațional Cantonigros

Corul ‘Concentus’ al Centrului cultural ‘Reduta’ din Brașov a obținut recent premiul cel mare la Secțiunea coruri mixte a Festivalului Internațional de Muzică și Dans – Cantonigros, desfășurat în orașul Vic (lângă Barcelona) din Spania, informează Ziarul Lumina.

Anul acesta a avut loc cea de-a 30-a ediție a festivalului, competiție la care participă coruri și trupe de dansuri populare din 25 de țări din întreaga lume. Alcătuit din tineri de diferite profesii, uniți de pasiunea pentru muzică și cântul coral, Corul mixt de cameră ‘Concentus’ a fost înființat de către profesorii de muzică Marius Modiga și Radu Noaghiu, absolvenți ai Facultății de Muzică din cadrul Universității ‘Transilvania’ din Brașov.

Repertoriul corului este variat și include lucrări acapella și cu acompaniament, laice și religioase. Corul a debutat cu un concert de colinde românești și străine, în cadrul Festivalului de Muzică Sacră din Brașov, în decembrie 1997, susținând mai apoi numeroase concerte pe scenele românești și internaționale, unde a obținut numeroase premii și trofee. Membrii corului au cântat și pe scene din Japonia, Franța, Statele Unite ale Americii, Spania, Grecia și multe altele. Din cor fac parte și doi preoți din Episcopia Covasnei și Harghitei, pr. Ciprian Staicu și pr. Iustin Gârleanu.

Comentarii Facebook


Știri recente