Corala Protopopiatului Rădăuți a fost premiată

Corala „Sfântul Ierarh Leontie” din Protopopiatul Rădăuți, a participat în perioada 22-25 februarie 2012 la Festivalul Internațional de Muzică Bisericească Ortodoxă de la Grodno – Belarus, ediția a XI-a, a precizat părintele Iustin Calancea.

Corala a obținut premiul I la secțiunea „Coruri de preoți și coruri ale instituțiilor de învățământ teologic”, de asemenea, dirijorul coralei d-l Foca Ovidiu a obținut premiul special al juriului pentru cel mai bun dirijor al Festivalului. La festival au participat un numar de 46 coruri din mai multe țări precum: Belarus, Rusia, Ucraina, Polonia, Grecia, Lituania, Serbia și România.

Ediția din acest an a festivalului a cuprins opt secțiuni: coruri bisericești episcopale și din centrele raionale, ansambluri bisericești episcopale, coruri bisericești și ansambluri bisericești din orașul Grodna și celelalte centre raionale, coruri preoțești și ale instituțiilor de învățământ teologic (preuniversitar și universitar), coruri de profesioniști, coruri de amatori, coruri bisericești de copii și alte coruri de copii. Juriul a fost format din specialiști (muzicieni, dirijori, compozitori, profesori) din Belarus, Rusia, Lituania, Polonia, România și Ucraina.

Corala „Sfântul Ierarh Leontie” a fost înființată în anul 2007 și are ca principal obiectiv prezentarea, promovarea și încurajarea muzicii religioase ortodoxe tradiționale. Din această corală fac parte: Pr. Vatamaniuc Florin, Pr. Molea Traian, Pr. Botezat Daniel, Spighel Erwin, Pr. Calancea Iustin, Pr. Mihalescu Florin, Pr. Lupăștean Bogdan, Pr. Colban Ioan, Pr. Pitic Alexandru, Pr. Platon Adrian, Pr. Petrea Liviu, Pr. Fedoreanu Tiberiu, Pr. Morar Ioan, Bodarlau Cristi, Pr. Sfarnaciuc Ilie și dirijorul Foca Ovidiu.

Comentarii Facebook


Știri recente