Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române a concertat în Italia

În perioada 28-31 mai 2010, Corala mixtă ‘Nicolae Lungu’, a Patriarhiei Române, sub conducerea pr. Stelian Ionașcu, a susținut un concert de muzică corală bizantină în Domul din Monza și a participat la Sfânta Liturghie, cu ocazia hramului Parohiei ‘Toți Sfinții’ din Milano Nord – Monza. Corala ‘Nicolae Lungu’ a primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, onorând astfel invitația făcută de părintele Pompiliu Nacu, parohul comunității românilor din Monza.

La concertul din seara zilei de 29 mai au participat Preasfințitul Siluan – Episcopul românilor ortodocși din Italia, preoți din Protopopiatul Milano și din alte protopopiate, credincioși români și invitați italieni. În fața a peste 500 de persoane, Corala ‘Nicolae Lungu’ a prezentat un program variat, alcătuit din piese psaltice, lucrări corale din perioada Triodului și din perioada Penticostarului, alte lucrări de referință din repertoriul religios românesc, precum și lucrări din repertoriul universal și piese din folclorul românesc, informează „Ziarul Lumina”.

Duminică, 30 mai, Corala ‘Nicolae Lungu’ a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Siluan în Biserica ‘Tuturor Sfinților’ din Orașul Monza. Membrii coralei au vizitat mai multe obiective religioase și turistice din orașele Monza, Milano și Lugano – Elveția.

Comentarii Facebook


Știri recente