Corala Dimitrie Suceveanu va reprezenta Mitropolia Munteniei și Dobrogei la Concursul Lăudați pe Domnul

Patru coruri de muzică bisericească din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei au participat ieri la etapa mitropolitană a Concursului național de muzică bisericească ‘Lăudați pe Domnul’, care a avut loc la Catedrala mitropolitană ‘Sfântul Spiridon – Nou’, Paraclis patriarhal, din București, informează „Ziarul Lumina”. Corul ‘Dimitrie Suceveanu’ al Protoieriei II Capitală din Arhiepiscopia Bucureștilor a fost câștigătorul acestei etape a competiției și va reprezenta Mitropolia Munteniei și Dobrogei la etapa finală a concursului.

La această a V-a ediție a concursului național de muzică bisericească participă coruri preoțești ale protopopiatelor din cadrul Patriarhiei Române. La competiția organizată ieri în București au participat patru coruri preoțești: Corala ‘Dimitrie Suceveanu’ a Protoieriei II Capitală, din Arhiepiscopia Bucureștilor, Corala Protopopiatului Târgoviște Sud, din Arhiepiscopia Târgoviștei, Corala ‘Iosif Naniescu’ a Protopopiatului Curtea de Argeș, din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, și Corala ‘Sfântul Mare Mucenic Mina’ a Protopopiatului Slobozia, din Episcopia Sloboziei și Călărașilor. Fiecare formație a avut de interpretat trei compoziții corale pentru cor bărbătesc din repertoriul bisericesc și folcloric.

Formația corală care a acumulat cele mai multe puncte a fost Corul ‘Dimitrie Suceveanu’ al Protoieriei II Capitală, dirijat de părintele Alexandru Marius Dumitrescu. ‘A fost o etapă foarte echilibrată, toate formațiile s-au prezentat onorabil la acest concurs și cred că fiecare a plecat mai bogat după această experiență’, a spus părintele Sorin Dobre, lector la Catedra de muzică bisericească din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu și unul dintre membrii corului. ‘Față de prima etapă a concursului, de la nivel de arhiepiscopie, emoțiile au fost puțin mai mari pentru că au venit formații pe care nu le cunoșteam din alte eparhii ale mitropoliei. Pregătirea a fost pe măsură. Părinții au venit la repetiții, piesele au fost lucrate cu mai multă atenție, pentru ca și interpretarea noastră să fie pe măsura concursului. Și de aici încolo va trebui să muncim, ca și la etapa pe țară să ne prezentăm cât mai bine’, a spus părintele Alexandru Marius Dumitrescu, dirijorul formației câștigătoare.

Comentarii Facebook


Știri recente