Corala Apulum, câștigătoarea fazei finale a concursului național de muzică bizantină „Tineri Lăudați pe Domnul”

Corala Apulum a Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolit Simeon Ștefan” din Alba Iulia a câștigat locul întâi la faza finală a concursului național de muzică bizantină „Tineri Lăudați pe Domnul”, desfășurată astăzi, 27 octombrie, informează Radio TRINITAS. Formația corală a fost una din cele șase participante, care au cântat în această seară în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei, formații desemnate în urma fazei mitropolitane a concursului.

De asemenea, a fost acordat premiul pentru cel mai bun dirijor al formațiilor participante, ales în persoana Părintelui Diacon Tiberiu Ardeleanu, dirijor al corului Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Arad.

În încheierea evenimentului, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a vorbit despre importanța muzicii bisericești în viața duhovnicească a membrilor Bisericii și despre necesitatea recuperării tradiției bizantine a muzicii specifice spiritualității ortodoxe. Acesta este rostul inițierii concursului „Tineri Lăudați pe Domnul”. De asemenea, Preafericirea Sa a anunțat că va propune Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, întrunit în ședință de lucru joi, 29 octombrie, elaborarea unui dicționar al muzicii bizantine.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…