Copilul învață iubirea lui Hristos, în Eparhia Severinului

În cadrul proiectului ‘Hristos împărtășit copiilor’ s-a desfășurat în această primăvară, Concursul Național de Miniproiecte de educație social-filantropică „Copilul învață iubirea lui Hristos”. Concursul este inițiat de Patriarhia Română și dedicat Anului omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor.

În Eparhia Severinului și Strehaiei s-au înscris în concurs 11 parohii cu 11 miniproiecte, în care au fost implicați un număr de 115 copii.

Valoarea totală a miniproiectelor a fost de aprox. 6200 RON. Beneficiarii miniproiectelor sunt 15 bătrâni, 12 familii sărace, 5 persoane cu handicap și 30 de pacienți din spitalele din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Ultima etapă, cea la nivelul Patriarhiei Române, se va desfășura în data de 21 mai, la sediul Patriarhiei, cu participarea proiectelor câștigătoare din fiecare Eparhie.

În Eparhia Severinului și Strehaiei, proiectul câștigător aparține parohiei Schinteiești și este coordonat de Pr. Sorin Iliescu, după cum ne informează Cătălin Cernătescu.

Concursul „Copilul învață iubirea lui Hristos” se adresează copiilor, preoților și profesorilor de religie implicați în programul catehetic ‘Hristos împărtășit copiilor’. Scopul acestuia este de a cultiva dragostea față de semeni și de a-i educa pe copii în sensul ajutorării semenilor aflați în suferință: bătrâni bolnavi, singuri, copii abandonați sau în situații speciale, familii sărace.

Comentarii Facebook


Știri recente