Copiii, solidari în fața suferinței

Sectorul de învățământ și activități cu tineretul și Sectorul social-filantropic și misionar, ale Arhiepiscopiei Bucureștilor, desfășoară în acest an proiectul intersectorial „Copiii – solidari în fața suferinței”. În cadrul activităților se înscrie și vizita de astăzi a delegaților eparhiali la micuții internați în cadrul Institutului Oncologic Fundeni, care au împărțit cu acest prilej copiilor daruri.

„Arhiepiscopia Bucureștilor își propune prin acest proiect să aducă puțină bucurie în sufletele copiilor bolnavi. Suntem deja la a treia acțiune, acțiunile se desfășoară aproximativ din două în două săptămâni, în colaborare cu Inspectoratele școlare și cu profesorii de religie din București. Avem din ce în ce mai multe solicitări din partea școlilor atât din București cât și din Prahova și Ilfov pentru a participa la acest proiect care din perspectiva Arhiepiscopiei și din perspectiva Bisericii aduce un real folos copiilor din spital”, a declarat pentru TRINITAS TV Insp. Constantin Andrei de la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Acțiunea misionar-filantropică s-a desfășurat și cu sprijinul Asociației P.A.V.E.L.

Copiii de la școlile nr. 26 și 46 din Capitală, au dat o mână de ajutor la distribuirea darurilor. La final, elevii vizitatori au scris mesaje de încurajare micuților care nu pot părăsi deocamdată, din cauza tratamentului strict, saloanele care-i găzduiesc.

Proiectul intersectorial „Copiii – solidari în fața suferinței” face parte din seria de manifestări misionar-filantropice care au loc în Arhiepiscopia Bucureștilor, cu prilejul Anului omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor.

Comentarii Facebook


Știri recente