Copiii filantropi din parohia Corod IV, Protoieria Tecuci

În cadrul Concursului național de miniproiecte de educație social-filantropică ‘Copilul învață iubirea lui Hristos’, la parohia Corod IV, Protoieria Tecuci, s-a desfășurat pe parcursul lunii martie o acțiune filantropică la care au fost implicați în mod direct copiii participanți la programul național de catehizare ‘Hristos împărtășit copiilor’.

Pe lângă însușirea cunoștințelor religioase și a învățăturilor morale, copiii au fost îndemnați în vederea exprimării Evangheliei în mod practic prin activități filantropice. Astfel, pentru a sprijini un copil de 7 ani șI un tânăr de 23 de ani care au probleme majore de sănătate de mai mulți ani, copiii, însoțițI de preotul paroh Ion Ariton au mers societățile comerciale și asociațiile agricole din cuprinsul parohiei cu scopul solicitării unui ajutor financiar. Astfel, fiecare din cei doi bolnavi au primit din mâinile copiilor câte 800 lei.

‘Beneficiarii au avut prilejul de a primi odată cu ajutorul oferit mai multă încredere și nădejde, căci gestul exprimat le-a întărit convingerea că nu sunt singuri și nu sunt uitați. Activitatea desfășurată i-a impresionat pe copii, care apoi au oferit alimente unei bătrâne, aflate în evidența parohiei cu o situație socială dificilă, la împlinirea vârstei de 83 de ani’, a declarat pentru „Ziarul Lumina” pr. paroh Ion Ariton.

Comentarii Facebook


Știri recente