Copiii din Zalău alături de Biserică

Elevii din grupele de cateheză ale bisericilor din Episcopia Sălajului participă la activități cultural-filantropice, aducând bucurie comunităților din care fac parte. Copiii din Zalău au împărțit daruri bătrânilor de la Policlinica ‘Sfânta Vineri’, precum și copiilor și bătrânilor găzduiți de Mănăstirea Bic, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Elevii din grupele de cateheză din cadrul proiectului ‘Hristos împărtășit copiilor’ de la Catedrala episcopală ‘Înălțarea Domnului’ din Zalău, coordonați de pr. Gabriel Gârdan și cadrele didactice, au realizat mai multe acțiuni dedicate celor aflați în suferință. Elevii au vizitat bătrânii de la Policlinica ‘Sfânta Vineri’, cărora le-au prezentat un scurt program artistic, amintindu-le de marea sărbătoare a Învierii Domnului. Au împărtășit ‘bunicilor’ multă căldură și afecțiune, stând de vorbă cu ei și povestindu-le momente frumoase din lumea copilăriei. De asemenea, le-au împărțit bunicilor flori, fructe, prăjiturele și câte o cărticică de rugăciuni. Un alt grup a pictat ouă care au fost oferite unor persoane fără venituri.

‘Medicament pentru suflet’

La Școala ‘Simion Bărnuțiu’ din Zalău, s-a derulat proiectul educațional ‘Medicament pentru suflet’, coordonat de înv. Ileana Ghilea, profesorii de religie Claudia Boha și Ioan Ciocmărean, în colaborare cu Episcopia Sălajului, Sectorul cultural, reprezentat de pr. lect. dr. Gabriel Gârdan, și cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, reprezentat de inspectorul general prof. dr. Ioan Abrudan.

Copiii din mai multe clase au strâns bani, alimente, haine și cărți pentru copiii și bătrânii găzduiți la centrul de la Mănăstirea Bic. Aceștia au prezentat la Mănăstirea Bic un program religios, vestind prin cântec și poezie apropierea praznicului Învierii Domnului. La sfârșitul programului, elevii au împărțit daruri copiilor și bătrânilor asistați, precum și bunurile colectate la niveul școlii.

Daruri pentru copii

Biserica ‘Sfinții Arhangheli’ din Hida, Protopopiatul Zalău, a fost gazda unui program organizat de Grupul Școlar ‘Liviu Rebreanu’ din Hida, în parteneriat cu Mănăstirea Strâmba. Programul ‘Lumină din lumină’ adună, în fiecare an, tot mai mulți participanți, elevi și membri ai comunității. În acest an, sărbătoarea a debutat cu premierea celor 57 de elevi din clasele I-IV care au participat la Concursul național ‘Micul creștin’, dintre care șase au obținut premiul I.

Grupul vocal ‘Anghelos’ de la Grupul Școlar ‘Liviu Rebreanu’, coordonat de pr. prof. Călin Andrei Mateiu, a încântat auditoriul prin interpretarea câtorva cântări religioase specifice Postului Paștilor și prin recitarea de poezii. Un recital a fost oferit și de grupul vocal format din preoți, condus de arhid. Adrian Onica.

Pr. arhim. Grighentie de la Mănăstirea Strâmba și-a exprimat bucuria de a veni în mijlocul elevilor, subliniind importanța prezenței lui Hristos în viața copiilor. Bucuria elevilor a fost cu atât mai mare, cu cât la sfârșitul programului pr. arhim. Grighentie a dăruit tuturor celor prezenți, aproximativ 250 de participanți, cadouri.

Comentarii Facebook


Știri recente