Copiii din Parohia Șiria, Protopopiatul Lipova, la Mănăstirea Hodoș-Bodrog

Copiii Corului ‘Arhanghelii’ al Bisericii Ortodoxe din Șiria, Protopopiatul Lipova, din Arhiepiscopia Aradului, au participat duminică, 28 noiembrie, la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Hodoș-Bodrog, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Copiii, coordonați de părintele paroh Iulian Botezatu, de doamna preoteasă Angela Botezatu, care se ocupă în mod deosebit de pregătirea lor, precum și de doamna învățătoare Viorica Secheșan de la Școala Generală ‘Ioan Slavici’ din Șiria, au susținut un concert de colinde și pricesne. Această acțiune se desfășoară într-un parteneriat între Biserica Ortodoxă din Șiria, Primăria comunei Șiria și Școala Generală ‘Ioan Slavici’ din Șiria, în cadrul proiectului catehetic-național ‘Hristos împărtășit copiilor’. Copiii l-au avut alături pe ing. Valentin Bot, primarul comunei Șiria, care a facilitat deplasarea corului de copii la Mănăstirea Hodoș-Bodrog.

La frumosul eveniment a fost prezentă și doamna ing. Tămaș Livia, care a sprijinit financiar această inițiativă. La finalul Sfintei Liturghii, părintele arhimandrit Nestor Iovan, starețul Mănăstirii Hodoș-Bodrog, a mulțumit tuturor, îndemnându-i pe copii să se apropie mai mult de Biserică. ‘Avem o responsabilitate deosebită față de acești copii, grija pentru ei trebuie să reprezinte o prioritate pentru Biserica Ortodoxă, pentru că numai în felul acesta putem privi cu speranță în viitor’, a spus starețul mănăstirii. Copiii au participat la o agapă creștină în trapeza Mănăstirii Hodoș-Bodrog.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…