Copiii de la Parohia bucureșteană Popa Nan au adus daruri bătrânilor

Un grup de copii de la Parohia ‘Popa Nan’ din Protoieria II Capitală i-au vizitat ieri, 9 martie, pe bătrânii din Așezământul social ‘Acoperământul Maicii Domnului’ al Parohiei ‘Precupeții Vechi’, dăruindu-le mucenici și alte produse alimentare.

Acțiunea de ieri constituie cea de-a doua etapă a miniproiectului de educație social-filantropică ‘Cine este aproapele meu?’, organizat de parohie în cadrul mai larg al proiectului ‘Hristos împărtășit copiilor’ și al Concursului național ‘Copiii învață iubirea lui Hristos’ lansat de Patriarhia Română. ‘Acest miniproiect are ca scop ajutorarea celor în nevoi și conștientizarea copiilor de fapta bună și de lucrarea ei și se desfășoară în parteneriat cu Școala ‘Anastasia Popescu’, în cadrul a trei etape. O primă etapă a constituit-o un atelier de creație, în cadrul căruia copiii au confecționat mărțișoare. Acestea au fost expuse la biserică și oferite ulterior credincioșilor, iar comunitatea parohială a făcut donații pentru constituirea unui fond destinat acțiunilor social-filantropice ale copiilor. În cea de-a doua etapă, copiii au făcut mucenici, în cadrul unui atelier gastronomic, pe care i-au oferit, împreună cu alimentele cumpărate din fondul strâns în prima etapă, bătrânilor de la Așezământul ‘Acoperământul Maicii Domnului’ de la Parohia ‘Precupeții Vechi’. Aceștia s-au bucurat atât pentru daruri, cât mai ales pentru gestul și lucrarea copiilor care au venit și i-au cercetat. A fost o bucurie pentru copii și pentru bătrâni deopotrivă și sperăm ca această bucurie să aibă și un folos duhovnicesc în viața lor’, a declarat pentru „Ziarul Lumina” părintele Alexandru Dumitrescu, parohul Bisericii ‘Popa Nan’.

Următoarea etapă a miniproiectului se va desfășura în preajma sărbătorii Bunei Vestiri, când Școala ‘Anastasia Popescu’ serbează ‘Ziua femeii creștine’. Copiii vor confecționa, în cadrul altui atelier de creație, semne de carte, felicitări și iconițe, pe care le vor duce la un club al pensionarilor din sectorul 2, numit ‘Clubul înțelepților’. Alături de daruri, copiii le vor oferi pensionarilor și un program artistic cu cântări creștine.

Cinstire mamelor la Centrul de zi de la Parohia Scaune

De asemenea, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, la Centrul de zi pentru copii ‘Sfânta Muceniță Sofia’ de la Parohia Scaune s-a desfășurat un moment festiv. Copiii asistați social au pregătit pentru mamele lor un program artistic, constând într-un recital de poezie, muzică instrumentală și vocală, iar la final le-au dăruit flori și felicitări, ce au fost lucrate în cadrul atelierului de creație al centrului.

Centrul ‘Sfânta Muceniță Sofia’ este nou în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, iar scopul lui este prevenirea riscului de excluziune socială a copiilor, printr-un program de servicii sociale (rechizite pentru școală, îmbrăcăminte, încălțăminte etc.), educaționale (ateliere de pictură, modelaj, teatru, muzică, fotografie etc.), psihologice, religioase, motrice, cognitive și medicale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…