Copiii de la Grădinița cu program prelungit nr. 21 din Iași au oferit daruri unor copii de aceeași vârstă cu ei

În Săptămâna Patimilor, când creștinii sunt mai atenți la nevoile celor din jurul lor, o mână de copilași de la Grădinița cu program prelungit nr. 21 din Iași, douăzeci la număr, au deprins fapta minunată de a dărui celor de o vârstă cu ei, din satul Borosești, comuna Scânteia. „Este un moment emoționant mai ales că în cursul acestei săptămâni rememorăm Pătimirile Domnului nostru Iisus Hristos, pregătindu-ne, în același timp, pentru Sfânta Înviere. Nu trebuie să așteptăm să treacă timpul, pentru că, uitați-vă, de jos, de la izvor, începem educația lor. Pentru acești copii a venit timpul să se bucure de bucuria altora ca ei”, a spus părintele Ioan Sufragiu, paroh la Biserica „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din Borosești.

Îndemnați de doamnele educatoare, Natalia Holban și Olga Mărgineanu, dar și cu ajutorul părinților, micuții au dăruit, ieri, 31 martie, jucării, dulciuri și hăinuțe. „Unii dintre acești copii de la Borosești au o situație materială mai precară, însă am văzut că toți s-au bucurat de daruri. Cu atât mai mult, acest gest creștinesc are mai mare greutate pentru că este realizat de copii. Ei au renunțat la o mică parte din ce au acasă și au făcut fericiți pe alții”, a spus Natalia Holban, institutoare la grădinița din Iași.

Darurile i-a unit pe micuți, următoarele ore regăsindu-i în mijlocul jocurilor copilărești, supravegheați de cadrele didactice, care s-au declarat în favoarea unei colaborări pe termen lung în ceea ce privește atât activitatea extracurriculară, cât și cea didactică, informează mmb.ro

Comentarii Facebook


Știri recente