Copii și părinți, la cursurile catehetice din Nou Român, județul Sibiu

Parohia Nou Român, Protopopiatul Avrig, județul Sibiu, a răsplătit eforturile micuților care pe parcursul anului școlar 2010 – 2011 au participat la cursurile catehetice organizate în cadrul proiectelor „Hristos împărtășit copiilor” și „Alege Școala!”, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

La Parohia Nou Român se desfășoară activități catehetice destinate celor mici începând din 2007, când s-a inițiat „Ora de rugăciune și învățătură cu copiii”. Reacția copiilor și a părinților a fost una favorabilă, întâlnirile având loc în fiecare sâmbătă după-amiază, la biserică sau la biroul parohial. Prima parte a programului a fost reprezentată de citirea de către copii a rugăciunii de seară, a doua parte a constat în efectuarea unei scurte explicări a textului Evangheliei de a doua zi, iar a treia parte a fost reprezentată de activitățile practice precum poezii, cântece, pilde și povestiri și discuții libere.

Din 2009, când au fost puse la dispoziția preoților din Arhiepiscopia Sibiului ghidurile catehetice „Hristos împărtășit copiilor”, întâlnirile de sâmbătă seara de la Nou Român au urmat calea sau „metodul” propus de acestea. Între 2009 și 2010 au fost parcurse toate temele, însă, ținând cont de faptul că au fost prezenți copii de vârste diferite, de la clasa I până la clasa a VIII-a, accentul s-a pus mai ales pe partea biblică și istorică a temelor. Prin urmare, în anul catehetic 2010-2011 s-au aprofundat mai ales aspectele morale și liturgice ale lecțiilor respective.

La orele de învățătură au participat elevii din sat, însă, nu de puține ori, acestora li s-au adăugat frățiori mai mici sau mai mari, sau chiar alți elevi care, la sfârșit de săptămână, au poposit în Nou Român la rude sau bunici.

Premierea copiilor

Duminică, 10 iulie, după Sfânta Liturghie, au fost premiați 26 de copii, printre aceștia numărându-se și elevi din Sibiu și Victoria, dar și patru preșcolari. După ce au susținut un frumos program de poezii, răsplătit cu vii aplauze, copiii au primit diplome, cărți cu conținut religios și școlar, precum și iconițe. În încheiere, s-au adus mulțumiri copiilor și părinților pentru implicare și s-a exprimat speranța ca, în toamnă, cursurile să fie reluate într-o locație nouă, o sală ce va fi amenajată în clădirea vechii școli din localitate și care va purta numele „Centrul parohial pentru copii și tineret”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…